Toto je jedna z mnoha
různých variací jídla „co dům dal“, které pravidelně pro sebe a dceru přes
týden vařím. Nechci znít jako Jirka Babica, ale kombinovat můžete skoro
jakoukoli zeleninu, kterou máte rádi a máte zrovna doma, s jakoukoli obilninou
typu kuskus, bulgur, quinoa či amarant, nebo třeba s rýží či bramborami.
Pro dnešní oběd
jsem použila tyto suroviny:
- 2 mrkve
- 1 petržel
- ½ pórku
- ½ červené papriky kapie
- 1 rajče
- 1 stroužek česneku
- Máslo
- Olivový olej
- Sůl, pepř, bazalku
Na pánvičce jsem
na másle orestovala nejprve kořenovou zeleninu s paprikou, po chvíli přihodila
pórek, za chvilku česnek a nakonec rajče nakrájené na kousky. Rajče předem nespařuji,
vařím i se slupkou. Nakonec jsem zeleninu trochu osolila, opepřila a posypala
sušenou bazalkou. Také jsem směs trochu dochutila olivovým olejem.
Mezitím jsem
podle návodu připravila kuskus (zalila horkou vodou a nechala cca 15 minut
odstát). Mým problémem je, že vždycky připravím kuskusu či jiné obiloviny
zbytečně moc na to, kolik mám zeleniny. Tentokrát se to stalo zase. Takže jsem
oddělila asi 5 lžic kuskusu a zbytek schovala do lednice. Ráno ze zbytku zkusím
připravit kaši s ovocem.
Tato porce byla nakonec
tak akorát pro jednoho, takže doporučuji dávku zdvojnásobit, abyste se pak
nemuseli dojídat zbytky cukroví jako já teď :-D
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Budu ráda, necháte-li mi tu svoje postřehy, nápady a poznámky. Líbí se vám můj blog? Co byste se tu chtěli dočíst? Nesouhlasíte se mnou v něčem? Pojďme diskutovat :-)