neděle 22. listopadu 2020

Recenze: Philips Sonicare for kids – dětský sonický kartáček na zuby

 


Pomalu se blíží Vánoce a jistě už skoro každý nakupujete, nebo alespoň plánujete dárky pro své blízké. A určitě si lámete hlavu, jaký dárek zvolit pro svoje děti – něco, aby je to potěšilo, ale zároveň aby to nebyla úplná blbost a mělo to i nějakou přidanou hodnotu. Ráda bych vám tedy doporučila sonický kartáček na zuby pro děti od 3 let. Gábinka jej dostala ke svým 4. narozeninám a musím říct, že konečně díky tomuto kartáčku si ráda a pravidelně čistí zuby, a to i ráno, což předtím odmítala. Navíc při nákupu do konce tohoto roku můžete ještě stále využít akce, kdy ke kartáčku dostanete zadarmo plyšáka strašidýlka Sparklyho. 

Součástí balení kartáčku Philips Sonicare for kids jsou dvě čistící hlavice – jedna vhodná pro děti od 3 let, druhá pro děti od 7 let. Náhradní hlavice si pak samozřejmě můžete dokoupit. Dále balení obsahuje samozřejmě kartáček, nabíječku a sadu nálepek, kterým si může vaše ratolest kartáček polepit. Ke kartáčku si také stáhnete aplikaci do svého chytrého telefonu. V aplikaci založíte dítěti profil (v případě, že jich máte více, je samozřejmě možné vytvořit vlastní profil pro každé z nich). Pod daným profilem pak s každým zapnutím kartáčku čistíte zuby strašidýlku Sparklymu, kterého tím děláte šťastným. Čím více a déle mu zuby čistíte, tím více se učí novým dovednostem, a také dostává dárky v podobě barevných sprejů, doplňků k oblékání, dalších prostředí nebo jídla, kterým ho můžete krmit. Aplikace obsahuje kalendář, díky nemuž máte přehled, kdy si vaše dítko čistilo zuby, počítá se tam celková „odčištěná“ doba a i vaše dítě tam získává za čištění medaile. 


 

Je pravda, že pro mladší děti je čištění s kartáčkem obtížnější, takže dceři pořád čistím zuby já, samotné jí to moc nešlo. Navíc když se u toho dívala na aplikaci, kde je znázorněno, jakým způsobem si máte zoubky čistit, tak zapomínala kartáčkem pohybovat. Ale věřím, že až bude větší a bude mít větší ruku, bude to chtít zkoušet sama. Nevýhodou se může zdát to, že musí mít při čištění u sebe onen telefon, na němž je aplikace nainstalovaná. My to řešíme tak, že když si čistí zuby s tátou, telefon jim do koupelny půjčuji, ale aplikace má i možnost přepnout se na ruční čištění bez připojení ke kartáčku (připojení je pomocí technologie Bluetooth). Takže i když je dcera třeba u babičky, zapnu jí v telefonu ruční čištění, aby nepřišla o svoje dárečky.

 


Od doby, co si dcera začala čistit zuby 2x denně tímto kartáčkem, jí pěkně zbělely zoubky. Dřív si prostě zuby čistit ráno odmítala, a i večer ještě občas bývaly boje. Jakmile zjistila, že pokud si bude zuby čistit opravdu pravidelně, bude dostávat o to více dárečků, tak s tím nemá problém. Za každé čištění totiž dostanete jeden menší dárek, ale pokud si vyčistíte 2x denně, jednou za dva dny dostanete i další – zlatý – tedy větší dárek.

 

Pokud se dotknete prstem Sparklyho, usměje se, zavrní nebo udělá jiné zvuky. Pokud si třeba jeden den zuby vůbec nečistíte, je na vás naštvaný a udělá otrávený obličej. Postupně, čím více medailí dostává, se učí nové akce. Například dělá mrtvého, krká nebo skáče jako míček. Úplně nejlepší je dovednost, kdy zapnete „odposlech“ a cokoli řeknete, po vás Sparkly zopakuje, samozřejmě vyšším rychlejším strašidýlkovým hláskem. A musím říct, že u toho se kolikrát pořádně zasmějeme.

 

 

Na stránkách Philipsu momentálně kartáček není skladem, ale věřím, že jej objevíte ještě u jiných prodejců. Jakmile vám kartáček přijde, musíte jej na stránkách Philips do 21 dnů od nákupu zaregistrovat přes promo stránku akce zde a do 30 dnů vám dorazí plyšáček. Mně to z nějakého důvodu napoprvé nefungovalo, přišel mi sice potvrzovací e-mail registrace, ale o dárku tam nebylo ani slovo, napsala jsem jim tedy přes Facebookové stránky a paní se mnou na dálku přes Messenger prošla registraci krok po kroku, takže se nakonec zadařilo. Plyšák nakonec myslím přišel i dříve, ale pokud to chcete do Vánoc stihnout, tak raději pospěšte ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda, necháte-li mi tu svoje postřehy, nápady a poznámky. Líbí se vám můj blog? Co byste se tu chtěli dočíst? Nesouhlasíte se mnou v něčem? Pojďme diskutovat :-)