Dnes mě naše milá
dcera opravdu naštvala, protože jsem udělala tak dobrej oběd a ona ho vůbec
nejedla! Respektive po dlouhém naléhání a slibu, že ji budu krmit, snědla
jedinou lžičku a pak už prostě nechtěla. Tak si na oběd dala řádnou dávku mléka
a ve tři hodiny si řekla o krajíc chleba s medem.
Mno, ale zpět k tomu
receptu, protože já si na něm neskutečně pochutnala. Vždycky bádám, jakým
způsobem upravit brokolici, aby mi ji dcera snědla (ehm)... Říká se, že z nouze
a když máte skoro prázdnou ledničku, se nejlépe vaří. Neřekla bych, že to tak
úplně platí i pro mě, ale dnes na tom asi něco bylo.
Co jsem tedy v domácích
zásobách našla a pro svůj recept vybrala?
- Brokolici
- Jednu velkou petržel
- Tři menší mrkve
- Cibuli
- Dva stroužky česneku
- Špek
- Sezamová semínka
- Olivový olej
- Sůl
- Balzamikový ocet
- Rukolu na dozdobení
- Rýži
Zeleninu, cibuli,
česnek a špek jsem nakrájela na kostičky. Mezitím, co jsem dala vařit rýži jsem
na pánvi rozehřála a trochu osmahla kostičky špeku tak, aby pustily sádlo. Pak
jsem přidala cibulku. Až trochu zesklovatěla, přidala jsem petržel a mrkev a vše
spolu restovala. Podle potřeby jsem dolévala olivový olej. Až byla kořenová
zelenina dostatečně dozlatova opečená, přidala jsem i kousky brokolice (tu jsem
nepředvařovala, hodila jsem ji tam syrovou). Průběžně jsem směs promíchávala,
aby se brokolice dostatečně orestovala ze všech stran, také jsem přidala česnek
a sezamová semínka. Až byla brokolice dostatečně udělaná (ale stále křupavá),
dochutila jsem solí a balzamikovým octem. Jakmile byla rýže uvařená, v pánvi
jsem ji smíchala se zelninovou směsí a na talíři ještě posypala pokrájenou rukolou.
Dala jsem si k rizotu
ještě zbytek pečené tresky z nedělního oběda, ale rizoto se dá určitě jíst
i jen tak samotné, případně by se mi do něj perfektně hodily orestované
žampiony.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Budu ráda, necháte-li mi tu svoje postřehy, nápady a poznámky. Líbí se vám můj blog? Co byste se tu chtěli dočíst? Nesouhlasíte se mnou v něčem? Pojďme diskutovat :-)